Провалът на сегашното управление е неизбежен, категоричен бе на брифинг

...
 Провалът на сегашното управление е неизбежен, категоричен бе на брифинг
Коментари Харесай

ДПС очаква неизбежен провал на управлението

 Провалът на настоящето ръководство е неминуем, безапелационен бе на брифинг ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след съвещание на Централния съвет на партията.
„ Направихме разбор на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата конюнктура в страната, положението на структурите ни “, разясни той. „ Приехме решение, обвързвано с идните локални избори и избрахме критерии и процедури за претенденти за общински съветници и кметове “, уточни той.

„ Анализът обхвана и икономическото положение на страната, неналичието на промени и положението на правата и свободите и опазването на здравето “, посочи ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Оценката за свадите в страната, е че неуспехът на настоящето ръководство е неминуем. Демокрацията е застрашена, стабилността на страната е под опасност, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските жители “, добави Карадайъ.

Убедени сме, че при машинно гласоподаване няма да има сбъркани бюлетини, а недействителните гласове ще бъдат минимизирани, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

„ Ние предлагаме две неща – машинно гласоподаване, машините да са благосъстоятелност на страната, софтуерът да бъде направен от държавна компания, съхранението и защитата да бъде обезпечено от страната и одитът и организацията да бъде от държавен орган “, разясни той.

Нашата цел е да си запазим въздействието в локалната власт и в случай че имаше сили и благоприятни условия да разтеглим това въздействие, тъй като за нас е значимо с локалната власт и ръководството на страната да бъдат ангажирани политици и политически партии с потвърдена обвързаност към европейските полезности “, добави Карадайъ.

Ние сме уверени, че в бъдещи избори, когато ще употребяваме машинно гласоподаване и машинно броене на хартиените бюлетини, няма да има сбъркани бюлетини и недействителните гласове ще бъдат минимизирани “, разяснява още ръководителят на Движение за права и свободи.

Ние освен сме единствено за машинно гласоподаване, ние сме за машинно броене на хартиените бюлетини, уточни още Мустафа Карадайъ.

„ Днес Централният съвет одобри и няколко значими решения и декларация. Централният съвет на Движение за права и свободи изрично декларира, че популисткото националистическо ръководство на страната е цялостен неуспех и по тази причина цялостна отговорност носи ГЕРБ. Рисковете за стабилността на страната, за демокрацията изискват отговорно държание в името на бъдещето. Мирът, стабилността, демокрацията и държавността би трябвало да бъдат предпазени. Българското общество осъзнава, че сред заявените желание на властта и действителността има голяма разлика “, уточни той.

„ Омразата и разделянето не престават, правата и свободите на българските жители не са обезпечени и не престават да се нарушават. С ръководството в страната и с локалното самоуправление би трябвало да се ангажират партии с потвърдена обвързаност към европейските полезности и демокрацията виновни пред обществото през днешния ден и бъдещите генерации “, добави ръководителят на Движение за права и свободи. Според него изборните правила в страната се трансформират директно преди избори.

„ Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да подсигурява почтени и транспарантни избори. При машинното гласоподаване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо страната да закупи машините, да обезпечи тяхното предпазване, обработката на програмен продукт, подсигурявам осъществяването на одит, ръководещите голословно оферират отменяна на машинното гласоподаване “, посочи Карадайъ.

Ние от Движение за права и свободи освен сме единствено за машинно гласоподаване, ние сме за машинно броене на хартиените бюлетини. Това ще отстрани субективният фактор. Ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще докара до повишение на доверието в изборния развой. Призоваваме всички партии и органи да бъдат на висотата на своята отговорност и да подсигуряваме почтени избори “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

Попитан дали Движение за права и свободи ще взе участие във вторник в парламентарното съвещание за разглеждане на машинното гласоподаване, той уточни: „ Централното оперативно бюро, дружно с парламентарното, ще заседаваме и ще вземем своите решения, преди съвещанието “. По думите му Движение за права и свободи има законодателни оферти за Изборния кодекс. „ Ние ще си предложим отново нашите оферти. От нашия опит знаем, че страната може да го обезпечи и направи машинното гласоподаване. Някои наши сътрудници са взели участие в интервал, когато това нещо доста сполучливо е било осъществено, “ разяснява Карадайъ.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР